Як спіймати промінь у ліхтар?

Як спіймати промінь у ліхтар?
Як спіймати промінь у ліхтар,
Знає зачарована діброва,
Навіть знає втомлений Ікар
І берізка ніжна тонкоброва...
 
Світлорунних ниток полотно
Виплітають сполохи у небі.
І у тьмяне стукає вікно
Хмар вечірніх полум'яний лебідь.
 
То палаюче Ікарове крило
З горизонту іскри висікає
І земне утомлене чоло
Раз у раз щоденно обпікає.
 
Я спіймаю промінь у ліхтар,
Сонця відблиск я замкну в темниці-
Згаснуть тихо низки жовтих хмар.
Світло хай позичать в зоряниці...
 
Тільки вранці світло відпущу,
Зайчики пускатиму в люстерці.
А Ікара чаєм пригощу -
Хай летить без втоми, з чистим серцем!
 
Фото автора