Мені наснилася Одеса - укр

Мені наснилася Одеса - укр

Аудиозапись

(вірш написано за тиждень до кривавих подій 2014 року)
 
Вчора вранці наснилась Одеса,
Вся овіяна вітром морським.
Ось кіоск – сигарети і преса, –
Під каштаном, як гном-пілігрим.
 
У провулок зверну Абрикосовий –
Безліч літ не була в тих місцях –
Як згадається голос Утьосова,
Заспіває душа, наче птах!
 
Пригадала я Дюка, Жванецького,
Ось чудовий Приморський бульвар.
Чую пісню дитячу простецьку я –
«Буратіно, Пיєро, Дуремар ...»
 
Наближаюсь до будочки з вишнею –
Це ж відомий одеський Привоз!
Здобуваю від тітки «безгрішної»
Цілий "віз" спілих вишень внаброс.
 
«Безкоштовно, – кричить, посміхається, –
Ну, розтямай, хіба ж це ціна?!»
Моє серце від бризу стискається:
В цілім світі Одеса одна!
***
… Вірю, в дні, коли біль України
В серці кожного вибухом бיє,
Місто моря, платанів, лощини
Димом, кровיю повік не заллє!...