Хатинка-піч

Хатинка-піч
Що за дім без домового і пухнастого кота?
Хто не знає піч-хатинку, де печеться   смакота?
Милий дім, де пахне здобой, в горщику булькоче суп,
Там пахтить смачнюща каша з маслом, із перлових круп!
Домовик весь день клопоче, куховарить і пече.
Та за молоком слідкує, з чавунця бо утече!
На даху чатує гордо чорний кіт: чекає ніч.
І вночі засне хатинка чарівна гостинна піч.
 
Акварель автора