Свет небесной звезды...

Свет небесной звезды...
Свет небесной звезды
так далёк.
Светит мне в пути
её огонёк.
Он освещает дорогу
в пургу и в зной.
Та дорога ведёт
к тебе одной.
 
Вик Бељаков
Светлост звезде
 
Светлост небесне звезде
тако је далека.
Светли ми на путу
пламен њен.
Обасјава пут мој
у мећави и на жези.
Тај пут води
теби јединој.
 
Са руског на србски језик
Веселинка Стојковић