Олександр Бившев. Володимировi Буковському присвячується

Розпад СРСР – це найбільша геополітична катастрофа 20 століття.
Володимир Путін
Михайлу* вдячні за перебудову,
Що надала свободи нам ковток!..
Чекіст про ріки крові мріє знову
І хоче «трійок» повернути строк.
 
Розумних лихо з розуму спіткало.
НКВС вершив короткий суд –
Чи куля, чи в’язниця їх чекала…
У стані страху жив постійно люд.
 
Здається непорушною твердиня,
Ми думаємо: цей оплот – навік…
Руйнує все імперії гординя.
Урешті-решт трапляється той рік.
 
Як слово правди блиснуло яскраво!
Під впливом світла прапор вицвітав.
Обрушилася к бісам наддержава,
ГУЛАГові також каюк настав.
 
Союз перетворився на руїни,
І я відчув сповна життєвий смак.
Руйновищем радянської країни
Налюбуватися не міг ніяк…
(14 серпня 2015 року)
 
Примітка. Михайло* Сергійович Горбачов – Генеральний секретар ЦК КПРС в 1985–1991 роках.
 
Оригинал:
 
ВЛАДИМИРУ БУКОВСКОМУ ПОСВЯЩАЕТСЯ.
Распад СССР — это величайшая геополитическая катастрофа 20 века.
Владимир Путин
 
Спасибо горбачёвской перестройке,
Той, что дала свободы нам глоток!..
Чекист тоскует по расстрельной "тройке",
Когда з/к лишь ширился поток.
 
НКВД и КГБ вершили
Свой суд короткий — пуля иль тюрьма.
Здесь сотни миллионов в страхе жили,
Иных коснулось горе от ума.
 
Казались многим прочною твердыня
И вечным "прогрессивных сил оплот".
Но губит все империи гордыня.
И раз в сто лет приходит этот год...
 
Упрямо слово правды дорожало,
Стал выцветать от света красный флаг.
И рухнула к чертям супердержава.
Накрылся медным тазом их ГУЛАГ.
 
Почувствовали люди: с плеч обуза.
Какое счастье!.. И я, видит Бог,
Руинами Советского Союза
Налюбоваться всё никак не мог...
(14 августа 2015 года)