Дрейфують за вікнами в небі гойдаючись зорі

Дрейфують за вікнами в небі гойдаючись зорі
Дрейфують за вікнами в небі гойдаючись зорі,
Мов крихітні човники в морока чорному морі.
Під ними - китами ледачими - деінде хмари:
Прозорі фантоми, химерні магічні примари.
І навіть собаки не вештаються нашим містом,
Творець всього сущого в тиші працює над змістом.
У кожного з нас власний жанр у тій книзі буття:
Є вірш, є роман, анекдот, кримінальна стаття.
І ось, коли північ руйнує минуле дощенту,
Фільмує майбутнє із темряви нас по фрагменту.
Мелодію пристрасті ставимо на повтор ми -
Душа вирушає в мандрівку з кохання платформи.
Досліджує місячно сяйво периметр кімнатки:
Твою тонку шию, і плечі, і гострі лопатки.
Вже збуджене серце захоплено б’є на сполох!
Уміння любити – найкращий у світі психолог.
Спитайте поетів, коханців, художників, бардів:
Світ двох завжди більший, ніш всесвіт семи мільярдів.