Чому ти так далеко, мамо?

Чому ти не зі мною, мамо?
Чому ти, мамо, так далеко?
У день, що дихає весною,
коли гніздечко в'є лелека?
 
У мить, коли цвітуть сади
і вітерець - в моїх іще не сивих
косах,
чому не поруч, мамо, ти,
коли земля у теплих росах?
 
Тебе не вистачає, мамо...
Я в тузі виплакала очі.
За небокрай пішла ти надто рано!
Лиш зорі з неба -
тихим смутком серед ночі.
 
Чому ти так далеко, мамо?..