Стихи-цветы. Поэту (Вірші-квітки. Поетові - на украинском языке)

Стихи-цветы. Поэту (Вірші-квітки. Поетові - на украинском языке)
Як проростають поміж снів твої вірші?
Як проліски, чи орхідеї пишні,
А чи троянди? Паросток лиши –
На білім аркуші…Нехай колишні
 
Слова твої, чуття, і погляди, й жалі
Цвітуть і в’януть, творять візерунок
Із соку трав – і клекоту орлів,
Хай будуть – ліки, а чи, може, трунок,
 
Що ізцілить тебе. Розбудить. А чи – вб’є,
Або відкриє вікна синім зливам.
Те, що вночі тривожить… Що твоє
Обличчя робить сяюче-щасливим.
 
Як проростають поміж днів твої вірші?..
Цього ніколи людям не вгадати.
Самотньо йдеш, поете, до вершин.
Не помогти. У всіх-бо – різні дати…
 
10.05.2021