НЕНАЧЕ ЖАДНІ ВЕДМЕЖАТА

НЕНАЧЕ ЖАДНІ ВЕДМЕЖАТА
Неначе жадні ведмежата,
Пересварилися брати.
Одна сім'я була багата,
Та злидні в іншої були.
 
Колись між ними вийшла зрада,
Весь час сварились мужики.
Хатинка вища ніж у брата, —
За це летіли тумаки.
 
Людина якось із району,
Пообіцяла всім паї.
Дружити стали брати знову, —
Обидва добрі плугарі.
 
Селяни мріяли, — Столиця
В ту ніч приснилася обом.
Вродила гарна полуниця,
Улітку буде сад кругом.
 
Та не судилось хоч синицю,
Почули вранці трактори.
Переорали полуницю
Якісь чужинці шахраї...
 
Та що ж робити? — Плаче мати,
Бо діточки в обох малі.
Коли штовхалися за хату,
Забули навіть про паї.
 
В усі часи в Країні милій
Сварилися із-за межі.
Цим користалися кмітливі
Бездушні чорні писарі...
 
Nikvoron 30.04.2021