ПРО ЩО СПІВАЮТЬ ПІДСНІЖНИКИ
Надійшла весна. Визирнуло сонечко, розтопило сніги, потекли струмочки. вийшов Ілля зранку з хати, глянув на квітник, - а там уже перша зелень пробивається, і підсніжники цвітуть. Аж ось на листочок підсніжника сів барвистий Метелик - перший, якого побачив хлопчик цього року.
- Ти звідки взявся? - спитав малий.
- Мене сонечко ласкаве розбудило - відповів Метелик.
- А де ж ти зимував? - знов спитав Ілля.
- Під корою вашої абрикоси. Там всю зиму я дивився квіткові сни. О, чуєш? Підсніжники співають.
Хлопчик прислухався, і почув тоне-е-е-сенький, ле-е-едь чутний, срібний передзвін.
- Чую, а про що вони співають?
- Вони радіють сонечку, вітерцю, дзюркотливим струмочкам, що їх напувають. Про те, що нарешті прийшла весна..І треба поспішати.
- Куди?
- Жити. От мені, щоб зовсім не охлянути, потрібно поснідати: он які запашні проліски та крокуси запрошують мене поласувати, адже я так зголоднів за зиму! Ну, бувай, ще побачимось! І він, тріпнувши крильцями, перелетів на іншу квітку.
А Ілля задумався: "Оце так! Підсніжники співають! Невже всі квіти насправді співучі? А що ж буде, коли прийде літо? Мабуть, ціла квіткова симфонія!!
(23.04.2018.) Галина Герасименко.