ВЕСНЯНА ЗАМАЛЬОВКА
Звичайний день, поїздка у метро,
Весни початок, тож співучий настрій,
Співається про сонце, квіти, про -
Все те, що серце називає щастям,
І замальовки спостережень, ось дивлюсь:
Поважна дама в чорнім капелюсі,
Червоне з чорним: капелюх, пальто,
Манери, погляд, честь - у кожнім русі.
І напливає усмішка щораз,
Коли вдивляюсь в благородний профіль,
Оце б на фоні задньому пейзаж:
Дніпро і верби, ну і ще б не так багато років...
Але, пусте, вона прекрасна й так:
Стильне пальто і чорні рукавички,
Немов дає мені таємний знак:
Змінюй свої консервативні звички.
Коли ти гарна, - дух на висоті,
Подобатись повинна вміти жінка,
(Хоч може декорації й не ті),
Та ти - актриса, ти - палка жаринка!
То ж сяй привітно, прикрашай життя,
Бо ця краса з душі на волю рветься!
Роби в собі все нові відкриття, -
І зігрівай любовю спрагле серце.
...Звичайний день, поїздка у метро,
Співає серце про своє, про, про....
(1.04.2018.)
Галина Герасименко