УСМІШКА ВЕСНИ
Біле полум'я зими снігом полонило віти,
Розкошують сніжні квіти, -- не чекай весни!
Аномалії життя - аномалії природи,
Ми ж самі творці погоди, чом тоді сумні?
Вже б весна давно співала, шепіт-щебет дарувала,
Та зима її приспала - подихом сумним.
І квітують ніжні віти, а на них срібляться квіти,
Хоча ніде правди діти - наче весняні!
І буяють в мене досі сніжно-білі абрикоси,
Яблуневі ніжні коси в блискітках зими!
І теплолюбивий персик диво-цвітом тішить серце,
Тільки кличе тужно: "Де ти?- пролісок крізь сни.
Та прокинеться Красуня, і завісу хмар розсуне,
І прокотять небом луни - весняні громи!
Вже ось-ось пора радіти, сонцю ясному світити,
Подарує перші квіти усмішка весни! Галина Герасименко.