Уяви

Очень давний почти подстрочник
Лиш спробуй уявити
Блакить у небесах,
Нема над нею раю
І пекла теж нема.
 
Ти уяви, як люди
Живуть за для життя.
 
Коли нема кордонів,
Немає ворогів,
Нема причин вмирати,
Немає вбивць, катів,
 
То будуть люди жити
У вічній злагоді.
 
Ти скажеш, – я лиш мрійник,
Але, з таких як я
Складаються надії,
І тим живе Земля.
 
Відсутня всяка власність,
Як зможеш, уяви.
Нема жаги і спраги,
Всі люди мов брати.
 
Лиш уяви як люди
Об’єднують цей світ.
 
Нехай це тільки мрії,
Та мрійників таких
Чимало є у світі,
Приєднуйся до них.