Просто размышления

Просто размышления
фото автора
 
Мы открываем законы природы.
Стремимся постичь законы вселенной.
Наши стремления бывают бесплодны,
а тела у всех существ - тленны.
 
Беспомощны перед открытой бездной,
но не торопимся этого принять.
Потуги же в основном бесполезны,
но стремимся мир понять.
 
Превод на србски језик: Веселинка Стојковић
 
Вик Бељаков
Промишљање
 
Ми откривамо законе природе.
Стремимо да схватимо законе васељене.
Наша стремљења остају бесплодна,
а тела свих бића су пропадљива.
 
Немоћни јесмо пред откритим безданом,
али ми не журимо да то прихватимо.
Покушаји су углавном бескорисни,
но да појмимо свет настојимо ми.