Искрице 9 Веселинка С. Стойкович

Веселинка Стойкович
Превод са србског језика: Вик Бељаков
 
670 Радост. Радость
 
сунце засјало
душу обрадовало
песму родило
 
Солнце глянуло
душу обрадовало
песня родилась
 
689 Сунце jе jедно!
 
– Станите, људи,
зашто ратови, чему?
Сунце је једно!
 
Остановитесь
люди,зачем нам войны?
Ведь солнце одно!
 
690 A зумбул цвета
 
зимско пролеће
снег кад му време није
а зумбул цвета
 
зима отошла
снег ещё не растаял
а гиацинт цветёт