бихондам (тадж)

бихондам  (тадж)
Бихондам..газали Хофизи Шероз
Вале ту ,хомуши шабу руз
Пас,навиштам худ номаи роз
Насимро карда ..паембари худ
 
Намедонам ,азизам боз чи гуям ?
Дари дилро ,бубин ,бар ту кушодам
Паси шиша,..нам-нами борон
Бишуд тар магар он номаи ман ?
 
Садои боронро шунидам:
"бидонам харфи роз аз ед
Расонам бо мехру мухаббат
Накарда харферо аз он пок "
 
Руи шиша навиштаст борон,
Хама рози нихонии дили ман ..
Бихонед зуд, к-ази оташи худ ..
Бухор гашта....равад он суи гардун ....
 
 
Субх ба хайр !
 
 
Махфират Шукухи
 
28.03,2021