Częstochowa молитва

Ти був ближче до мене, ніж пар на морозі,
обвивався навколо гіллям красноталю,
обіцяв бути поруч, як варта в острозі,
і, як жайворон кликав: — Natale, Наталю...
 
Ти звучав голосніше, ніж наголос в слові,
коли пісню співав про прийдешнє блаженство
і про сльози Марії. Ченцем в Częstochowie
так жертовно вимолював право на ремство.
 
В тобі стільки мене, скільки в лісі урочищ,
скільки в полудень тіні нарощує троща,
зазирнути на мить в твої зваблені очі
не завадить мені навіть Хетага Роща.
 
Втім, я знаю напевно, із мрій Кім Кі Дука,
що в очах твоїх крига і зречення злука.