Мефістовальс або про один концерт в Кієві

Мефістовальс або про один концерт в Кієві
Від Мефістофіля - зі змовою,
для християн - євангеліст,
на Контрактовій, в Контрактовому:
фортепіано, лютий, Ліст.
 
Лице обточене шляхетністю -
Перун - з волоссям без перук,
і від природньої причетності -
парчі смарагдовий сюртук.
 
Греміли клавіши нестримними,
на кожнім пальці ще по два,
натхненний в небі серафимами
із клавіш Ліст рубав слова.
 
Читав Аід із Прозерпіною
той молитовний часослов,
коли побачив Ліст за спинами
свою останнюю любов.
 
Як я забуду того вечора ?
І розіп′яли і воскріс.
Того, хто долею приречений,
я сам на кріслі в вічність ніс.
 
іллюстрація: портрет Ференца Ліста 1847 рік Миклош Барабаш
 
саме в цей час Ліст концертував в Кієві і зустрівся із Кароліною
Вітгенштейн
 
саме в ці дні 174 роки потому
кияни в кріслі на руках
пронесли Ліста із Контрактового будинку на Контрактовій площі
до Готеля на нинішній Європейській площі