вряди-годи

Кинеш оком - сірий дим.
Незважаючі на стіни,
дуже синій і похилий
над решіткой небосхил.
Між дверима та вікном,
так би мовити, пространство,
вряди-годи, ой, як часто,
затавроване хрестом.
Лине дим і не спливає,
кочегарить топку час,
підкидає, підливає,
димом землю сповиває,
і не згадує по згас.
В палітурці з очерету
час із сирітських портретів
обладнав іконостас.
Від сирого більше диму,
із засохлого - огня.
Сімеон з Єрусаліму
першим визнав немовля.
Так і плентаємось світом,
опліч з ними обома.
З неабиякими - світло,
з неабиякими - тьма.