СХОВАВСЯ ВІТЕР ЗА ГІРКИЙ ТУМАН..

СХОВАВСЯ ВІТЕР ЗА ГІРКИЙ ТУМАН..
Війна на сході не іде на спад...
В степах палають тогорічні трави.
Від пострілів стоїть постійний чад,
Від канонад щодень горять заграви...
Сховався вітер за гіркий туман,
Верба зігнулась на тривожні схили.
Бійці там гинуть сотнями від ран...
В степах ростуть тепер сумні могили...
 
Заплаче дощ і трави опадуть,
Вже й роси стали снігом та крупою.
Батьки синів і доньок свято ждуть,
Вмиваючись сльозиною скупою.
Пісні ранкові не звучать уже,
Лиш свист гармат ,що лине щохвилини...
Бійців молитва тільки береже
Посеред диму ,сморіду й руїни.
 
Вони на фронті не зімкнуть очей,
Стискаючи до болю міцно зброю.
Можливо це остання із ночей
І вже не повернутися із бою...
Так хочу ,щоб на білий-білий сніг
Не падали гарячі краплі крові.
Герої з фронтових важких доріг
Додому поверталися здорові!
 
У рабство не загнать ніколи нас
Ми вільні духом,словом також ділом.
Як вчив в піснях і віршах наш Тарас,
Боронимо країну власним тілом.
Багато полягло в боях, на жаль...
За землю рідну стоїмо стіною!..
Нам не потрібні слава та медаль,
Державу захищаємо собою!
 
7.02.2021р.