ЯК ВІДЛІТАЮТЬ ДІТИ В НЕБЕСА...

ЯК ВІДЛІТАЮТЬ ДІТИ  В НЕБЕСА...
Як відлітають діти в небеса –
Чиїсь синочки, донечки невинні –
Зірок багато в небі загаса:
То душі їх безгрішні, швидкоплинні.
 
Та матерІ не в силах це сприйнять,
Серця горять вогнем. Душа палає.
Їм ще хоч раз кровинку б обійнять...
Нестямний стогін тіло розриває...
 
Сльоза кривава очі застила,
Нащо повітря, нащо світло денне?!.
Земля з-під ніг миттеєво відійшла,
І все життя тепер її даремне...
 
Коли довкола темрява одна,
І рани дужче й дужче кровоточать.
Коли за мить з’явилась сивина,
А біль тупий те бідне серце точить.
 
Тоді в душі так порожньо, що край –
Зсередини на клапті розриває...
Хоч дітям путь устелена у Рай -
Душа в лещатах тліє і страждає...
 
Втрачати не повинні ми дітей,
Вони-майбутнє,стрижень та опора!
Батьки не в силах винести вістей
Про їхню смерть. То – невимовне горе.
 
Вони їх не повинні хоронить,
Багато ще непізнаного в світі!
Народжені до старості прожить,
Хай не зів"януть в своїм юнім цвіті.
 
Прошу я: Боже, діток бережи!
І подаруй щасливу довгу долю,
Дорогу вірну праведну вкажи,
Ніщо хай не зламає їхню волю!
 
А як біда їм трапиться в житті,
Ти захисти, не дай у прірву впасти!
Хай найсвітліші янголи святі
Поможуть духом їм не занепасти.
 
13.01.2021р.