Ой, струмочку, ти куди?

Ой, біжить біжить струмок,
Чути його голосок,
Він веселої співа,
Розливається вода.
Ой, струмочку, ти куди?
Сиплеш крапельки води.
Поміж квітів й зелен-трав
Срібло я порозсипав.
 
Дзвенить пісня, наче сміх,
Кличу так до себе всіх:
І птахів, звірят, комашок,
Вгамували щоби спрагу.
Напуваю і дерева,
Щоб сягали гіллям неба.
Поспішаю ж до сестрички
Старшої своєї - річки.
 
2020 р.