гурезони (тадж)

гурезони (тадж)
Ба фикрам аз ман гурезонӣ
Аз ману, аз ишқу,аз шеър
Бигӯ ,ки чаро охир ...
Аз ту пайғоме,нишоне нест ?!
 
Худро тассалӣ додам,
Ки шояд серташвиш ҳастӣ..
Вале, рашк тор меканад қалбам :
"Чаро баҳри дигарон ҳастӣ?!"
 
Паноҳӣ меҷӯӣ ..аз ишқ ?!
Бидон,маро парвое нест!
Вале....шаби тирамоҳӣ
Бубинад дидаи ашкрез ...
 
Ба фикрам ..гурезонӣ
Аз ману аз ишқу аз шеър ..
Нависам садҳазорон шеър
Бидон,туро аз ман гурезе нест.
 
Махфират Шукухи
14.08
18.11.2020