Метелик, чапля, горобець...

Нема нікого, на подвір'ї
Легкий осінній вітерець,
Ганяє крихти хліба з пір'ям
Поодинокий горобець.
 
Нема нікого, на дорозі
Стоять одні лише стовби,
Як чаплі — голова на нозі,
До долу очі від журби.
 
Нема нікого, в чистім полі
Летить самотній навмання
Метелик, день останній волі
Метелить, вітер підганя.
 
Бентега, туга, невиносний,
Як повсякденне каяття
Страстного фільму для дорослих
Сеанс безсенсного життя.
 
Усюди люди, люди, люди
Переповняють закрома.
В судомах зводяться споруди,
Усюди люди, душ нема.
 
Нема нікого, у калюзі
Купає місяць свій вінець.
Нема нікого, лише друзі —
Метелик, чапля, горобець...