Последний... (Останній... - на украинском языке)

Последний... (Останній... - на украинском языке)
Останній осінній метелик
Між птаха прощальних пісень.
П’янить полинами і хмелем
По-літньому лагідний день.
 
Останній метелик осінній –
Пошарпаних крил оксамит:
З глибин прохолодної тіні
Червоне на чорнім горить.
 
Осінній метелик… Останній
Політ крізь жовтавість і тлін.
Байдужий, чужий і коханий –
Між зради мурованих стін.
 
22.10.2020