ТВОРЮ СВОЮ ОСІНЬ ЗІ СПОГАДІВ ЛІТА
Творю свою осінь зі спогадів літа,
Прощатися - досить, як щастя просити.
Прекрасним "сьогодні" прикрашу я дні,
Щоб ночі холодні ставали ясні.
Промінчики сонця крізь жовтогаряче,
Листочки яскраві, і квіти барвисті.
Роси намистинки вдягну на зап'ястя,
І вдячно згадаю осяяні миті.
Розкрию яскраву душі парасольку,
У ній - всі скарби - назбирала за літо:
Привіти від друзів, цілунки від сонця,
І синього неба ясні оксамити;
Смак ягід солодких, і радісний дощик,
Веселки над світом святе перевесло.
П'янке різнотрав'я вмістилось у кошик,
Що, пахощів повний, з собою принесла...
Дивлюсь, як заплакане, синє віконце
Сльозинки - краплинки до долу спускає,
І згадую - літо, і згадую - сонце,
І душу немов теплий плед огортає.
І попри усе - сподіваюсь на диво,
Вплітаючи митей ясні візерунки...
І поряд -нетлінне, і поряд - красиве,
А з них - і життя незабутні малюнки.