Зеленіє барвіночок

Килимами по землі
Стелиться барвінок,
Ніхто його не садив,
А він зеленіє.
 
Лише вийду на поріг
Я рідної хати,
Тішить душу оберіг -
Барвінок хрещатий.
 
І блакитний погляд той
Оченяток-квітів
Пильно стежить за тобою,
Нікуди й подітись.
 
Із калиною у парі
На весілля кожне
Прикрашають короваї
Чудовим віночком:
 
Червоними ягідками,
Листячком зеленим.
Щоби доля усміхалась
Завжди нареченим.
 
2016 р.