Леся Українка



В чому зміст життя я не знаю,
Але знає прекрасно вона.
Ця письменниця слова та духу
Ця письменниця вічне життя.
В ній є все:і краса,і ворожість,
І сміливість душі,і тепло,
Але доля не дала любові
Не дала жити й творити добро.
Їй було лише 42 роки,
Цяя дата перервала життя
Найкращої жінки планети
І Вкраїна разом з нею пішла
Шляхом неба і сонця
Шляхом болю й жалю
Шляхом сліз і печалі
Разом з нею тону
Я та народ український
Я та самеє життя.
Навіть доля сльозу проронила
Її матір за нею пішла.
Така світла людина
Таке чисте добро
Навіки в душі та у серці
Продовжує жити давно.
Її творчість і зараз з нами
Її твори дають нам життя
І поки живе та вкраїна-
Буде жити народ і вона.
Її твори розійдуться світом
Її твори приносять добро
Бо людина що вічно творила,
Бо письменниця що жила
З болем у тілі ,з болем у серці Навічно з нами жива.