Вогнесмiх

Вогнесмiх
Пам'яті Олеся Бердника, засновника
Української Духовної Республіки,
присвячується.
 
 
Ми звичайні трударі:
Від зарі і до зарі -
В полі, в кузні, за кермом!
-Нас багато... Живемо!
 
Ми вітаємо усіх,
Бо жиє в нас - Вогнесміх!
Радість з серця струменить:
Сто віків - неначе мить!
 
Славен буде, наш Народ:
Все нам дав, Славетний Род!
Наші небо і земля,-
Гори, надра, ліс, поля!
 
Хто працює - буде жить:
Сто віків - неначе мить!
Знов відлига настає -
Грає серденько Моє!
 
Знов лелеки гнізда в'ють:
Люди Воду Віти* п'ють!
Як дзвіночки - ручаї:
Люди, люди... Ви чиї?!
 
-Пломеніючі серця -
Знають, Мати і Вітця!
До вподоби нам ця Гра:
З Добрим Ранком - Коном Ра!
 
 
Радомка,10 Вересня 7528.
 
 
*Вода Віти, тут: Вода Життя.