ДУМАЙ ПРО ОСІНЬ

Думай про осінь, небо блакитне,
Погляди квітів ласкаві, привітні,
Думай про сонце, про листя, траву,
Думай про мрію палку і нову.
Думай про хмари в небі високім,
Охороняй у душі своїй спокій,
все ж бо пролине, наче вони,
Які б не були вони темні й сумні.
Думай про радість, думай про щастя,
Думай, що все, що бажаєш ти, - вдасться.
Думай, що все, що найкраще - здійсниться,
Хай тобі ранок жаданий насниться.
Хай тебе щастя ввісні колихає,
Хай тебе суджений вірно кохає,
Хай тебе лихо-печаль обминає,
Хай твоє серденько горя не знає.
Думай про все це, люба дитино,
І от побачиш, - усе це прилине,
І от побачиш, - печаль промайне,
Горенько в серці навіки засне.
В ньому розквітнуть небачені весни,
Крига прадавня розколеться й скресне,
Все буде добре, і навіть як сумно,
Ти налаштовуй розладнані струни.
Все буде добре, бо так має бути,
Не підпускай в своє серце отруту,
Не заплямовуй мрію в душі, -
Місце у ній для любові лиши,
І поступово вона все відновить,
Радістю-спокоєм душу наповнить,
Все-все минеться, минеться, - повір.
З вірою в серці - крізь терни - до зір!