ПАДОЛИСТ
Випадаєш з життя, як обірваний, зжурблений лист,
І несешся, мов пил, по холодних підошвах асфальту.
Прийде час, - і оголить дерева сумний падолист,
І не схочеться вранці відкрити для світла фіранку.
Враз обступить задушливий морок розкудланих днів,
Сірий безлад життя понесе по незримому колу,
І заплаче, затужить струна у полоні вітрів,
В нерозрадному розпачі впавши до самого долу.
Та невстигне упасти, бо трепетний вогник за мить,
На межі, ледь помітній, де серце розітнене навпіл,
Чуйний доторк підхопить, вдихне в нього віру, зцілить,
І в стисканні палкому здійметься небачений факел!
Поверну у життя, у розцвічений, сонячний день,
Що його принесе несподіваний, радісний ранок.
Із нової палітри картин, і віршів, і пісень,
Подарує Господь росяний, небесний серпанок.
Із нової палітри картин, і віршів, і пісень
Нам дарує Господь росянистий небесний серпанок!