СВІТ ЗАВМЕР

Світ завмер, здивований до краю,
Приголомшений, наляканий ущент:
"Я вмираю? Чи я воскресаю?"
Час прозріння. Я - мов інструмент
До знемоги виведений з ладу,
Розбалансу дикий дисонанс:
"Я вмираю? Боже, я не знаю.."
Увіходимо в незрозумілий транс,
Ніби в кому:"Де це ми? І хто ми?"
Пам'ять ледь пульсує в глибині,
І нарешті опинились - вдома,
Що й потребували вже самі.
Непотрібні більше декорації,
Завершальний, загадковий акт.
Надлишок прогнозів, інформації,
Апокаліптичний дивний знак.
Ми себе без пам'яті загнали,
Довго й вперто бігли - не туди,
І не ті шукали ідеали,
Як навала хижої орди.
Роздивися - у собі, навколо,
І згадай - чого колись хотів.
Змінюватись час всьому довкола
Під забутий, радісний мотив.
Світ завмер - негадана зупинка,
Наче ліфт між поверхів застряг,
Це твій шанс - все з нової сторінки,
Тільки відпусти тваринний страх,
І згадай оте - найголовніше,
Те, без чого далі - ні на крок,
І нехай тебе лікує тиша,
Й допоможе зрозуміти - Бог.