ДОЩ - ХУДОЖНИК

Дощ! Веселий, пустотливий,
Безтурботний і легкий!
Миє трави, пестить крони,
Срібні надима бульки!
Сипле срібло крапель з неба, -
Щедро-щедро, ось - бери!
І художником натхненно
Розливає кольори!
Як хлопчисько, у калюжах
Вибиває тропака!
Синьоока, босонога
Вдача у дощу така!
Дощ! Шумить, шепоче, тішить,
І цілує крадькома...
Він нову картину пише,
Сріблом душу обійма!