ДОЩ

Дощ гасає по калюжах,
Босий, впертий і меткий!
Без упину хмари трусить,
Сипле краплі, мов сливки!
Дощ! Веселий і завзятий!
Невгамовний, як хлопчак!
Він прийшов до нас погратись, -
Непосида і дивак!