КАЛИНА - укр.
Тремтить калина у саду, скидає стиглі ягоди.
До неї знову я прийду в ранковий час поплакати.
Розмови з нею заведу, солодких ягід спробую,
скажу, що розум не в ладу з серцевою хворобою.
А вітром злим з кущів між тим
червоні листя скинуті,
Без тебе я, любов моя,
не можу спати, дихати...
Душа болить, і кожну мить
вкриває скроні інеєм,
закат калиновий горить
твоїм, коханий, іменем.
Цвіла калина навесні красою-нареченою.
Ти обіцяв тоді мені, що разом нескінченно ми.
Дивились ми на ті сади із гронами доспілими,
Вели сюди твої сліди, куди я влітку бігала.
А восени погожих днів
не випросиш — зима вже ось.
Хвилює серденько мені
неждана біла паморозь.
Заворожи та підкажи, –
я плачу під калиною, –
зимову мить як пережить
сумною сиротиною?
Снігів покров сховає знов
пурпурні стиглі ягоди.
Ах, як же ти гірка, любов,
мені завчасно знати би!...