Літній дощ
Слухаю мелодію дощу,
Вітру шум, шалених гроз розриви.
Згадую дитинство: верба сива,
Зламана, та все ж стоїть, красива,
У води, де руки полощу.
Біля річки – очерет, аїр.
В кожній краплі, що згори лунає,
Почуття і думки відчуваю,
Може бути, линуть з небокраю –
Їх малює дощика пунктир.
Підспіваю музиці дощу,
І місток веселка перекине
До душі, що знов додому плине,
Відведе туди, де край єдиний.
Світлу мрію я не відпущу!
Літній дощ відроджує мости
До добра, що в серці є чимало,
Дуже тісно у міських кварталах,
Тих, де жалю почуття дрімало,
Так, що не впізнати, не знайти.
Для любові підберу слова,
Повернувшись, як співуча птиця,
В Псковщину, де пушкінська криниця.
...Вірю я, Росії ще згодиться
«Стенькина шалена голова»