ВСЮ НІЧ ЗІРКИ НА НЕБІ МЕРЕХТІЛИ

ВСЮ НІЧ ЗІРКИ НА НЕБІ МЕРЕХТІЛИ
Всю ніч зірки на небі мерехтіли
І місяць сріблом сяяв восени.
Козак коня пришпорював щосили,
За ним обидва мчалися сини.
 
Вздогін стріляли ляхи із рушниці,
То пан вельможний, засідку вчинив.
Козак синам гукнув, — гей, до станиці.
Собі пістолі їхні залишив.
 
Зустрів чужинців батько біля схилу,
Відразу трьох з пістолів приземлив.
Іще з собою взяв двох у могилу,
І тільки потім шаблю з рук зронив.
 
На другий день сини знайшли те місто,
Де батько їх від ляхів захистив.
Червона кров лягла хрестом з намистом,
Яким козак синів благословив.
 
Везли старого батька два синочки,
В дорозі сльози капали з очей.
Зірки сріблясті наче ангелочки,
Сіяли в небі сорок ще ночей...
 
Nikvoron 28.07.2020