У САДОЧКУ БІЛЯ ХАТИ

У САДОЧКУ БІЛЯ ХАТИ
Спілі яблука додолу нахиляють гілку,
У садочку біля хати знов стрибає білка.
Звідкіля, з якого лісу ти прийшла до мене?
Потім бачу, — вздовж дороги голки на теренах.
 
У долині ліс зелений був колись сосновий,
Лісоруби залишили пні лише здорові.
Ні горіхів, ні лісочку, де ні де рокити.
Холод прийде, звірам взимку ніде буде жити.
 
Та для чого ліс згубили, може ради грошей,
Чи це друзі замовляли стовбури хороші.
І пиляє люд місцевий рідних діток долю,
Незабаром буде лихо майже в кожнім домі.
 
Йди пухнаста, йди до мене, в хаті зазимуєш.
Як без лісу далі жити, — й совеня сумує …
 
Nikvoron 15.07.2020