Місто тоне в акварелі

Місто тоне в акварелі
Місто тоне в акварелі.
Бризки крапель дощових,
Хмарочосів сірі скелі,
Парків контури німих.
Лесувальний шар прозорий,
Синьо-сірий тон дощу,
Миготливі світлофори
Марять, щоби дощик вщух.
Київ заховав далекий
Пензля наскрізний мазок,
І в серпанку денной спеки
Затуманився ставок.
Небо плаче сильно, кревно...
Храмів маківки - до хмар.
Там захований, напевно,
Вседержителя вівтар?
Градієнт ахроматичний-
Шлях від світу до пітьми.
Вигнув спину фантастичний
Пагорб з гострими крильми.
Сонця промінець останній
Гребінь даху золотить.
В цьому ніжному торканні
Розступається блакить.
Іскри божого кресала
Розсічуть на друзки світ:
Над Дніпром веселка стала
Аж до Золотих воріт.
 
Фото автора