Роспач Радзiмы-Мацi.

Дзяржавв ператвараецца у руiны...
Народ,
калi-небудзь,
прачнецца ?
Ад "чаркi з шкваркай"
адарвецца ?
Прачнецца
сорам за Краiну ?
 
Не...
Не Народ вы,
беларусы...
не Народ...
НАСЕЛЬНiЦТВА !
А насельнiцтва -
ня можа быць НАРОДам...
Вось,
сьвiннi забралiсь у ваш гарод -
а вам,
чамусьцi,
добра i лагодна...
 
Ня вырасце у Дзяржаву Беларусь...
Вы - беспрытульнiкi,
бамжы на роднай хаце...
Як дзецi неразумныя,
чамусь....
Няма у вас Радзiмы-Мацi !
Дзяржава памiрае,
без дагляда.
Як дрэва -
засыхае без палiва...
I будучыня,
ваша,
выглядзе жахлiва -
пустэча без людзей.
разбураныя хаты...
*+*
у Коссава, пад Яблыняй.у 2011 годзе.
.