Навіщо і за кого?

Війна - це бруд. Навіщо і за кого?
З обох боків - зневірені брати,
Шепочуть в вухо люди, не чорти,
І кожен крок віддалює від Бога.
 
Пустий візок, відлунює печаллю,
Забагнуть не може звичний жах листа
Старенька мама , в роті гіркота,
А син не повернувся зі шпита́лю.
 
Чому, чому, питания наче бджоли,
Залишилась зі старістю сама?
А хлопчика нема, нема, н е м а!
Не посміхнется матері. Н і к о л и!
 
І хто їй відповість: за що, за кого,
Хлопчина покалічиний помер,
Чому вона самотня відтепер,
І кожен крок наближує до Бога.