Поле лаванди

Поле лаванди
"Тут є жінки, як у Фрагонара або Ренуара. І навіть такі, яких не порівняєш ні з яким твором живопису ..."
Ван Гог про Прованс
 
 
Поле лаванди. Сонний бджолиний спів.
Білий ліхтарик- місяцю менший братик.
До горизонту море духмяних див
Квітне-буяє, сонцю не вгамувати.
 
Колом шаленим котиться в небокрай
День, що рожево знову тебе цілує.
Ввечері жовтим підправить надхмарний рай.
І тільки вранці бузковим усе фарбує.
 
Поруч з туманом лине лаванди дух -
Стебла тендітні вранішній раді тиші.
Роси вкривають квіти бузкових смуг.
Я поринаю в спогади найдавніші:
 
Ніби давно, в Провансі, стежкою йду сама.
Маю біленький чепчик, сорочку білу...
Пісенька коників десь у траві луна.
Від ароматів трав я давно сп'яніла...
 
Щічки малює промінь...Лаванди цвіт
Краще парфумів в пахощі загортає.
Ніс у веснянках - сонечка цьом-привіт.
Серце тріпоче-тьохка, співа, злітає:
 
Просто художник тихий квітку лаванди дав.
І малював небеса і бузкові шати.
Аж до хмаринок білих мене гойдав...
Він так лавандово-ніжно умів кохати!
 
Фото автора