СЛІПА ВІРА

СЛІПА ВІРА
Не читають між рядочків
Та між слів не чують, —
Хто за темінь агітує
Й світло ігнорує…
 
З часом може ще з'ясують,
Прийде і прозріння, —
На кого кумир працює,
На які створіння...
 
Не навчились змалку грати й
Мислити логічно.
Пазли деякі складати
Можна навіть вічно.
 
Не буває без підказу
Мислення й відомих...
Тільки Анголи відразу
Бачать гріх знайомих.
 
І блукають мов не зрячи,
Люди щось міркують.
Ухопивши когось руки,
Як Святі цілують.
 
Ой, казав Тарас Шевченко, —
Не створи кумира...
Бо не буде потім щастя
Від сліпої Віри.
 
Ходить колами людина
Вже яке століття,
А навколо незчисленні
Панські скрізь угіддя...
 
Nikvoron 15.07.2020