Хай Господь береже...

Хай Господь береже...
Доля зводить з людьми та розводить,
Чи на краще, чи може на гірше;
З кимось,- стежкою-прозою водить,
З іншими,- надихаючим віршем…
 
Різні зустрічі, також розмови,
Як життєві шляхи та коріння,
Не важливо, які знання мови,-
Перш за все,- очі та розуміння…
 
Не зітреться у пам’яті дата
Не звичайна та напередодні
Весняного пасхального свята,
Як то кажуть, до дня Великодня
 
З хвилюванням від дій карантину,
У напруженні, з щоденним ліком
Сталась зустріч, без меж часоплину
З добрим зрілим стрімким чоловіком
 
Молодим, але дуже розумним,
Ще й до всього таким позитивним,
Як розсудливим, так вільнодумним,
Діловим у всіх справах, активним
 
Гарним йменням Павло,- хлопець зветься,
Син за батьком,- володарем миру,
Без проблем життя,- тільки здається,
Біль пізнав доленосного виру
 
Та нікого за це не карає,
Любить землю та плине до Бога,
Він зі Східниці Львівського краю,
Але має військову дорогу…
 
Бо на службу пішов за контрактом,
Хоч земельна за фахом освіта,
Добрий чуйний, скрізь з мірою, тактом
У свої молоді злетні літА
 
Любить брата, родину, бабусю,
Поважає так близьких, як треба,
Часто згадує рідну матусю,
Що давно відійшла вже до неба…
 
Має хату, машину, роботу
Та хрещенників не забагато,
Піклування про них та турботу,
Мовить щиро про всіх та крилато!
 
З людьми чемно він товаришує,
Не боїться ні спеки, ні зливи,
Поважає всіх старших, шанує,
Цим живе і від цього – щасливий!
 
Чоловічу тримає ту марку,
Де сплетінням є успіх та вдача,
Не байдужий до справ автопарку,
Міць та силу тримає козачу
 
Все за розкладом, справно, не скопом
Так планує всі справи сміливо,
Бо Кабан криє рік Гороскопу,-
Той господар без схибів та впливу
 
Журавчак,- справді гарна людина,
Відповідно веде себе знаку,
З ним досяг лейтенантського чину
У сузір’ї, де Рак Зодіаку
 
Він приносить скрізь ясність погоди,
Де пізнання яскравість чудова,
Як і той діалект з даром льоди
Благородні думки, рідна мова
 
Хай Господь береже його долю,
Янгел квітчить її охоронець,
Бо пройшов кривди шлях аж до болю,
Несе гідно звання оборонець!
01.06.2020р.