Я

Я
Я ― квітка у полі осінньо-сумна,
Я ― море безкрає, я ― рання весна,
Я ― небо безхмарне, я ― сонце ласкаве,
Пустеля пекуча, зима крижана.
Я ― завірюха, я ― повінь, стихія,
Я ― скеля незламна, холодна й німа,
Я ― муза, натхнення, поезія ― я.
Я ― чиста й брутальна,
Я ― праведна й грішна,
Свавільна й безжальна,
Я ― ніжна й п'янка.
Я ― пристрасть цілунків, бажання нестримне,
Я ― вірність довічна і зрада сліпа,
Я ― чорне і біле, болюче й щасливе,
Святе і пекельне, кохання ― це я!