Can zəhəriylə aldanma

Bitməz dərdin, təzə gələr.
Unudulsun gəmli ağrın, kədər.
Üzülmə həyaldan, can agriyar.
Vaxtnansa agriyada öyrənər.
 
Agri olar nəfəs, küləy, damla.
İnsan, can zəhəriylə aldanma!
Bugün - zəhər, sabah - şəkər,
Sönər agrin, gələr səhər...
 
- Göyə baglan qəlbinlə sən,
Burax küləklə dərdini, insan.
Yüxü olsada, sonu var, insan.
İşiq bitsədə, gün çıxar, oyan!