Стара русалко, не чекай на диво...

Стара русалко, не чекай на диво...
Стара русалко, не чекай на диво,
бо час стоять на місці не привик.
Минуло все і коси твої сиві
розчеше ну хіба що лісовик.
Залиш на інших марну цю турботу,
нехай вона молодших стереже,
Та й озеро твоє давно болото,
і шлях сюди загублено уже.
А ти була колись така красива!
А як співав довкола світлий ліс!..
Русалко сива, о, русалко сива,
не витрачай на марне зайвих сліз…