Де сива мати сіє мак...
Де сива мати сіє мак,
Де сонця золото черлене,
На свіжій латці сірозему
Шука поживи гордий грак.
Десь ходять табором віки,
Комашка кожна хоче жити,
Сюди ж приходять тільки діти
Хитати спогадом думки.
Хай будуть тут хоча б отак,
Хай знають радощі і міру,
І буде мак дивитись щиро,
І про своє мовчати грак.