Непочутий

Непочутий

Аудиозапись

У місті без тебе електродроти
перетворюються на зашморг.
Минати пастки і смиренно йти,
ігноруючи підступи зашпор.
 
Асфальтовані мури тріщать по швах,
землетруси вражають циклічністю.
Між повалених стін пробивають шлях
дикі пагони, ваблені вічністю.
 
Через тріск юних крон від буремних вітрів
наростають симптоми бентежності.
Серед стертої в пил черепиці дахів
майже кожен страждає залежністю.
 
І я вводжу тебе через заштрик пера
прямо в вену розпеченим словом.
Я заковтую дим і в легенях трава
розпадається вбивчим смогом.
 
Я дроблю в порошок кожен порух і жест,
щоб вдихати нутром зледенілим,
простувати зигзагом німих перехресть
вулиць, вірних кислотним зливам.
 
У сусідніх будинках погаслі вулкани
топлять вдих переливами магми.
Ті, хто криком волів би ламати паркани,
ворогам воздають дифірамби.
 
Бо комусь, замість цвіту, бджолиний рій,
хтось горить фоліантом зіпсутим.
Апокаліпсис, врешті, у кожного свій.
І у кожного непочутий.