До чого та зимова мова?

До чого та зимова мова?
До чого та зимова мова?
Морозу нащо ті сліди,
як хвиля падає квіткова
на розкуйовджені сади?
І вже під небом ясно-синім,
де сонце плаває руде,
першомедове ворожіння
у душу солодко гуде.